Sari Essayah’n mukaan vammaispalvelujen kilpailuttaminen uhkaa viedä kohti huutolaisaikoja

Eduskunta on käynyt kiivaan keskustelun hankintalain soveltamisesta vammaispalveluissa. Mikäli kunta päättää ulkoistaa vammaispalvelunsa, niin palvelut on kilpailutettava.

– Pahimmillaan vammainen ihminen kohtaa, jopa kahden vuoden välein, kilpailutuksen takia uudet hoitajat ja uuden asuinympäristön. Vain siis siksi, että me, ei-vammaiset ihmiset, sanomme, että hankintalaki niin määrää, kansanedustaja Kristiina Salonen aloitti kysymyksellään keskustelun vammaisten ihmisoikeuksista.

Vammaispalvelujen kilpailuttaminen uhkaa viedä Suomen kohti huutolaisaikoja

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah muistutti, että Suomi on Euroopan kärkimaita palvelujen kilpailuttamisessa. Hänen mukaansa vammaispalvelujen kilpailuttaminen uhkaa viedä Suomen kohti huutolaisaikoja.

–  Millä tavalla kuntia aiotaan ohjeistaa vammaispalvelujen kilpailutuksissa, Essayah kysyi.

Hän muistutti hallitusta niin ikään siitä, että vammaispalvelujen tuottamiselle asetetut kynnysarvot ovat matalammat kuin mitä direktiivi sallisi.

Työministeri Jari Lindström kertoi, että asia on täysin kunnan harkintavallan vallassa. Kunta päättää, siirtääkö se vammaisten palvelut ulkoistettavaksi, jolloin ne on kilpailutettava.

Lindströmin mukaan kuntiin on tänään lähtenyt ohjeistus siitä, miten asiaa pitää hoitaa. Hän myönsi että palveluille asetetut kynnysarvot on laskettu alemmas kuin direktiivissä. Tällä haetaan palveluihin parasta hinta-laatusuhdetta.

 

The post Sari Essayah’n mukaan vammaispalvelujen kilpailuttaminen uhkaa viedä kohti huutolaisaikoja appeared first on KD-Lehti.

Piditkö tästä? Levitä sanaa