Kristillisdemokraatit huolissaan sanan- ja uskonnonvapauden tilasta

Pohjois-Savon Kristillisdemokraatit kokoontuivat viime viikonloppuna Kuopiossa. Vieraana oli KD:n puoluevaltuuston puheenjohtaja Aki Ruotsala. Hän nousi kansalliseen julkisuuteen viime kesänä menetettyään työpaikkansa Pori Jazzin toimitusjohtajana kristillisen maailmankatsomuksensa takia. Ruotsala ilmaisi huolensa yleisesti Suomen kapenevasta sananvapauden ja uskonnonvapauden tilasta:

Suomessa on ollut tähän asti poliittinen keskustelukulttuuri, joka on sallinut erilaisten maailmankatsomusten kohtaamisen yhteisissä pöydissä. Nyt tätä halua ymmärtää ja pyrkiä konsensukseen haastetaan varsin polarisoituneen yhteiskunnallisen keskustelukulttuurin kautta. Tämä vaarantaa aidon demokraattisen päätöksenteon. Poliittisen järjestelmän uskottavuus mitataan tulevissa vaaleissa uskonnonvapauden ja sananvapauden teemoilla ja siinä Kristillisdemokraateilla on tärkeä rooli, toteaa Ruotsala.

Savo-Karjalan KD lähtee eduskuntavaaleihin tavoittelemaan kahta kansanedustajaa. Tulevalla vaalikaudella ratkaistaan isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä. KD:n vaihtoehto sosiaaliturvan uudistamiseksi on saanut laajaa tukea yli puoluerajojen.

Piditkö tästä? Levitä sanaa

Facebook
Tilaa uutiskirje
RSS