Ruotsalaislehti: Hallitusneuvotteluissa alustava sopu neljän puolueen kesken – Allianssi murtuu

Ruotsin tulevassa hallituksessa ovat ilmeisesti mukana sosiaalidemokraatit, ympäristöpuolue, keskustapuolue ja liberaalit.

Ruotsissa on syntynyt alustava sopu hallituskuvioista neljän puolueen kesken, kertoo Aftonbladet-lehti. Sen lähteiden mukaan mukana ovat sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue sekä porvarileiristä keskustapuolue ja liberaalit. Tämä tarkoittaisi perinteisen oikeistoallianssin murtumista.

Sopu on vielä hyväksyttävä puolueiden omissa elimissä. Aftonbladetin mukaan ainakin sosiaalidemokraattien puoluehallitus on koolla jo tänään. Uutistoimisto TT:n mukaan myös keskustapuolueen valtiopäiväryhmä ja puoluehallitus ovat kokoontuneet perjantaina Tukholmassa. Liberaalit pitävät oman kokouksensa ilmeisesti sunnuntaina.

Neuvottelutuloksen tarkasta sisällöstä ei ole vielä tietoa. Näin ollen ei tiedetä, mitkä puolueista olisivat tulossa mahdolliseen hallitukseen ja mitkä kenties niin kutsutuiksi tukipuolueiksi.

Neuvottelutuloksen tarkasta sisällöstä ei ole vielä tietoa. Näin ollen ei tiedetä, mitkä puolueista olisivat tulossa mahdolliseen hallitukseen ja mitkä kenties niin kutsutuiksi tukipuolueiksi. Pääministeristä on Aftonbladetin mukaan päästy yhteisymmärrykseen.

Valtiopäivien on määrä äänestää uudesta pääministeriehdokkaasta ensi keskiviikkona. Puhemies Andreas Norlén tapasi sosiaalidemokraattien ja maltillisen kokoomuksen johtajat Stefan Löfvenin ja eilen. Norlén aikoo kertoa ehdokkaansa pääministeriksi maanantaina tavattuaan kaikkien puolueiden johtajat.

Jos pääministerin valinta ei ensi viikolla onnistu, jäljellä on enää yksi äänestyskerta ennen päätymistä uusiin vaaleihin.

Lähde: STT–Niilo Simojoki

 

The post Ruotsalaislehti: Hallitusneuvotteluissa alustava sopu neljän puolueen kesken – Allianssi murtuu appeared first on KD-Lehti.

Piditkö tästä? Levitä sanaa

Facebook
Tilaa uutiskirje
RSS